Gratis UML tool voor studenten en thuisgebruikers

UML (Unified Modelling Language) is een zeer toegankelijke modelleringstaal die zeer geschikt is voor ontwikkelaars van (Android of iOS) apps en andere (webgebaseerde) software.

gratis-uml-toolVisual Paradigm is een toonaangevende leverancier van modelleringssoftware voor Agile software ontwikkeling. Deze uitstekende software is ook beschikbaar in een community versie. De zogeheten community versie geeft u de beschikking over een gratis UML tool van top klasse.

Wat kunt u met deze gratis UML tool?

De Visual Paradigm community versie stelt u in staat om professionele UML diagrammen te tekenen. Naast UML ondersteunt de tool ook ERD (Entity Relationship Diagram) en SysML.

Voor wie is de gratis UML tool?

De Visual Paradigm gratis UML tool is geschikt voor studenten of thuisgebruikers die kennis willen maken met een professionele UML modelleringstool. Deze krachtige gratis UML tool biedt de mogelijkheid om meer professioneel en gestructureerd software te ontwikkelen.
Met deze professionele UML tool krijgt u meer inzicht in uw ontwikkelproces. Door uw ontwikkelproject goed voor te bereiden en te modelleren voorkomt u fouten en verkort u uiteindelijk de tijd die u kwijt bent met ontwikkelen van uw software en kunt u sneller beginnen met het verkopen van uw eindproduct.

De Visual Paradigm Community Versie is niet voor commercieel gebruik. Zoekt u meer functionaliteit, bijvoorbeeld het automatisch genereren van code, of wilt u commercieel software gaan ontwikkelen, overweeg dan een betaalde versie van Visual Paradigm (link) of Sparx Enterprise Architect.

Functionaliteit gratis UML tool

De gratis UML tool biedt ondersteuning voor verschillende UML diagrammen, zoals:

 • Use Case Diagram
 • Class Diagram
 • Sequence Diagram
 • Communication Diagram
 • State Machine Diagram
 • Activity Diagram
 • Component Diagram
 • Deployment Diagram
 • Package Diagram
 • Object Diagram
 • Composite Diagram
 • Timing Diagram
 • Interaction Overview Diagram

Requirements Modelleren

U kunt requirements specificeren en analyseren door ze vast te leggen in een requirements diagram. U kunt wensen en eisen van uw toekomstige gebruikers tot in details vastleggen. U heeft zelfs de mogelijkheid om direct test cases vast te leggen waarmee de requirements in een later stadium bevestigd wordt. Uiteraard kunt u requirement diagrams onderling verbinden, maar ook direct relateren aan Use Cases of ieder ander diagram binnen Visual Paradigm.

SysML modelleren

SysML is een subset van UML waarmee de taal meer software specifiek wordt gemaakt. U krijgt de beschikking over mogelijkheden en tools om uw softwaremodellen exact te specificeren, analyseren, ontwerpen en te testen.

ERD modelleren

Geïntegreerd Database design is ook een onderdeel van deze gratis UML tool. U ontwerpt niet alleen uw database, maar kunt het database model ook direct koppelen aan de overige componenten van uw systeem.

Eclipse/NetBeans/Visual Studio integratie

U kunt de Visual Paradigm gratis UML tool als stand-alone toepassing gebruiken, maar u kunt deze ook opnemen in uw ontwikkelomgeving. De Visual Paradigm Community Edition ondersteunt Eclipse, NetBeans, IntelliJ en Microsoft Visual Studio.

Meer informatie

Lees meer over de uitgebreide versies van Visual Paradigm modelleringstools of bekijk het overzicht met de verschillen tussen de versies. Een gratis versie vraagt u aan met onderstaand formulier.

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.