Online modelleren met Visual Paradigm

Met de release van versie 14.1 van Visual Paradigm zijn de web based mogelijkheden van de tool uitgebreid met mogelijkheden om een aantal diagrammen via de webbrowser te kunnen modelleren. De komende tijd zal de web based omgeving van Visual Paradigm nog verder uitgebreid worden.

Waarom online modelleren?

Visual Paradigm is een applicatie die vooral gericht is op professionals. Niet iedere gebruiker die iets wil modelleren heeft echter alle mogelijkheden en features van Visual Paradigm nodig. Het kan dan kostbaar zijn om de volledige toepassing te installeren en te onderhouden. De webgebaseerde omgeving biedt de mogelijkheid om ook minder frequente gebruikers eenvoudig en goed te laten modelleren, bijvoorbeeld in combinatie met een floating license.

Daarnaast is de based omgeving handig voor onderweg. Heeft u even geen computer met Visual Paradigm beschikbaar dan is het toch mogelijk om modellen te benaderen en te bewerken of te presenteren.

Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van webgebaseerd modelleren dient u over een Visual Paradigm licentie en een (gratis) VPository account te beschikken.

U kunt vervolgens via de webbrowser op VPository inloggen met uw eigen gebruikersnaam. Vervolgens kunt kiezen voor het gewenste model en direct beginnen met modelleren. De beschikbare diagrammen zijn afhankelijk van uw Visual Paradigm licentie.

Welke modellen zijn beschikbaar?

Het online modelleren is nieuw en wordt gefaseerd beschikbaar gemaakt.  De eerste diagrammen die online gemodelleerd kunnen worden zijn die van ArchiMate, BPMN 2, PERT en meerdere UML diagrammen. In de aankomende releases van Visual Paradigm zullen meer diagramtypen beschikbaar komen.

Van de meeste diagrammen zijn ook nog eens vele templates beschikbaar. Op deze manier wordt het nog eenvoudiger om snel een start te maken met uw project in Visual Paradigm.

Visual Paradigm online proberen?

Klik op een van de onderstaande modellen om de webgebaseerde omgeving van Visual Paradigm te proberen. Een account is hiervoor niet nodig en proberen is gratis!

online modelleren bpmn

BPMN online modelleren

archimate online modelleren

Archimate online modelleren

pert web based modelleren

Online modelleren van PERT

Reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.